top of page
Obrázek autoraKamil Stelmach

Podivný rok 2020

Pomalu se blíží konec roku, a když se koukneme zpátky byl zvláštní v mnoha ohledech, jak po stránce akcí, které byli omezené či zrušené z důvodu přetrvávající aktivity COVIDu -19, ale našly se i světlé chvilky díky návratu na hrad Hukvaldy, kde jsme před pěti lety začali pronikat do tajů dobového života 14. století a skupině jménem Růže Draka, která nás přizvala ke spolupráci na tvorbě programu pro hrad.

Začalo to vlastně takovým nevinným komentářem pod fotkou z jedné akce, kterou Růže Draka pořádali, reakce na sebe nedala dlouho čekat a po vzájemné dohodě, jsme byli pozvaní na první společnou akci pod názvem Středověk na hradě, kde jsme měli malé ukázky zpracování ovčí vlny a následné práci s ní. Po ni následovalo Strašení na hradě, která jsme si opravdu užili a vypadalo to, že i přes nařízené omezení, návštěvníci byli a odcházeli spokojeni.

Dále následoval Podzim na hradě, kde jsme opět byli s vlnou a řemesly. Dále mělo nasledovat ještě jedno Strašení, ale z důvodu zhoršující se situace a nařízení protiepidemiologických opatření zbývající letošní akce se odkládají na neurčito, nebo se ruší.

Doufejme, že rok 2021 bude vstřícnější k nám všem a budeme moci dál bavit lidi a seznamovat je s věcmi naše historie, o kterých se v hodině dějepisu, ve školách neučí.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

PF 2023

Žaludová mouka, náhražka pšenice.

Mouka z drcených žaludů byla ceněnou potravinou v dobách nouze. Nahrazovala klasickou mouku, a navíc měla velmi dobrou výživnou hodnotu,...

Terminus technicus

názvosloví oděvu používané ve středověku Bruchy Bruchy, z německého brouchen, neboli spodní kalhoty – spodky, plní funkci spodního...

Comments


novy_prispevek
bottom of page